Tuesday, December 15, 2020

Hon måste vara en psykopat!

Socialminister Lena Hallengren 

Hallengren: ”Nöjd med alla de åtgärder vi vidtagit”

Publicerad

Socialminister Lena Hallengren (S) utesluter inte att fler och hårdare restriktioner kan införas, men vill inte spekulera kring vilka åtgärder det kan bli, säger hon i SVT:s Aktuellt.

– Jag är nöjd med alla de åtgärder vi har vidtagit och de har spelat roll, men de har inte haft tillräcklig effekt, säger hon.

I sin första rapport går Coronakommissionen igenom en rad olika brister i svensk äldreomsorg, brister som man menar har bidragit till de höga dödstalen. Ytterst är regeringen ansvarig, slår kommissionen fast. Varken denna regering eller tidigare regeringar har försökt åtgärda problemen, trots att man varit medveten om dem. Men inte heller myndigheterna går fria från kritik. Både Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen får hård kritik för sina prioriteringar och sitt agerande under krisen.

Det finns bara två sätt att komma tillrätta med politikers vansinne, det ena är att de ska kunna åtalas vid grova förseelser och misskötsel av sitt ämbete det andra är att minska deras egenmäktiga förfarande över politiken genom att införa direktdemokrati i viktiga frågor som påverkar det svenska folket.  

 

No comments:

Post a Comment