Monday, November 21, 2011

Gör upp med det förflutna!

I 70 år har Socialdemokraterna oavbrutet suttit vid makten. Det är en mycket lång tid som vi alla blivit påverkad av, inte bara politiskt, utan även vår moral, värderingar och människosyn som vi fortfarande bär med oss i dag. Vi har blivit tuktade i solidaritet för de svaga och att värna om demokratins grunder när det gäller andra.

Välfärdssamhället Socialdemokraterna skapade gav en ekonomisk grundtrygghet som reglerades av höga skatter, låga löner och bidrag. Det paradoxala är att den solidaritet och ekonomiska grundtrygghet som de flesta tvingats bli beroende av, har i varje valrörelse använts för att skrämma väljarna att inte rösta borgerligt för att inte gå miste om sina bidrag.


Vi har fått vara med om att bygga ett samhälle på rädslor och på ett överdrivet omhändertagande vilket har gjort att de mänskliga värdena har förringats och åsidosatts, det är väl det som kvällens sammankomst handlar om, upprättelse. Den svenska regeringen har naturligtvis en del i den socialdemokratiska människosynen som har dominerat under årtionden, de är själva bärare av den tills man gör upp med den.

Den svenska psykiatrin är en väl så god måttstock på vilken människosyn som varit rådande i den socialdemokratiska politiken och till stor del kan den liknas med 40 talets Tyskland, då efterblivna och dementa tvångs kastrerades, svårt störda lobotomerades och i början av 70 talet tvångs omhändertogs homosexuella och behandlades med elchocker. När ska alla dessa få sin upprättelse? På samma mentalsjukhus var Herman Göring inlagd, journalen är sekretessbelagd så det är svårt att uttala sig om han blev lobotomerad eller ej, men utskriven blev han, för att förenas med sina gelikar.

     

Den svenska vuxenpsykiatrin är den som behandlar psykiska problem med elchocker mest i hela världen,  minst 150 människor dör av behandlingen och minst 7 lobotomeras varje år – Guantanamo basen släng dig i väggen!

Kom inte och säg att att inget av detta har sin grund i den politik som har förts under årtionden, den har bäddat för vad vi är i dag med äldrevårds skandaler och ekonomiskt mygel. De flesta länder har gjort upp med sitt förflutna utom Sverige men framförallt Socialdemokraterna - balutlämningen och nu av den sittande regeringen, utvisningen av en sjuk åldring till Ukraina.

No comments:

Post a Comment