Thursday, January 17, 2013

Röj i insamlingsträsket

Lägger ut min kommentar vad jag skrivit i SVD då de oftast tas bort!

Det är inte konstigt att MP attackerar BRIS och ser dem som svikare, det var den enda organisation som vågade stå för att de har gått ut med vilseledande information. All heder i världen till dem, med tanke på vilka konsekvenser informationen lett till, alla politiska partier har okritiskt använt sig av dem, Juholt i Almedalen, MP har byggt ett helt politiskt program på dessa uppgifter; 663 barn vräktes år 2011, en ökning med 5 procent jämfört med 2010, 500 barn i behov av glasögon har inte fått det under året då deras föräldrar inte haft råd, 300 barn har minst en hemlös förälder,
130 000 barn bor i familjer med försörjningsstöd, 240 000 barn bor i familjer med minst en arbetslös förälder, 248 000 barn lever i fattigdom.

Hela MP politik bygger på felaktiga grunder, inte bara barnfattigdom utan hela deras miljöprogram.
Ta Åsa Romson uttalande i Almedalen angående sänkt moms på cykelreparationer; Vi kan göra det lättare att klara övergången från ett samhälle med hög förbrukning av råvaror och energi till ett som är mer ekonomiskt och ekologiskt hållbart. ?????????????????????

Rädda Barnen, Majblomman och BRIS har systematiskt använt sig av friserades siffror för att ge en bild för ökade intäkter samtidigt som deras statistik har legat till grund för en rad politiska ställningstaganden. Att göra sig stadd i kassan på felaktiga grunder är bedrägeri och detta om något är bedrägeri.

Hur kommer Svensk Insamlingskontroll våga reagera när det så uppenbart brutit mot deras stadgar att inneha ett 90-konto? I Svensk Insamlingskontroll stadgar står följande; Reklam och annan information ska vara vederhäftig. Reklam och annan information ryms inom begreppet marknadsföring. För att denna ska kunna sägas vara i överensstämmelse med ”god sed” krävs att reklam och information om en insamling är vederhäftig, saklig, sanningsenlig och ej vilseledande. Det kan knappast bli tydligare.

Vad säger FRII en frivilligorganisation som utsett sig själva som moralens väktare, utan något som helst bemyndigande bedriver de utpressning och svartlistning för att tvinga till sig medel från Insamlings organisationer. Här är deras prislista för ingenting: Medlems- och serviceavgift
FRII har två avgifter. Medlemsavgiften är 3 000 kr/år. Ytterligare tillkommer en serviceavgift som grundar sig på storleken av insamlingen i er organisation. Denna avgift är 0,15 procent av insamlade medel med en lägsta avgift om 3000 kr och en högsta om 80000 kr per år. FII's stadgar http://www.frii.se/wp-content/uploads/2012/07/FRIIs-stadgar-20121.pdf
De organisationer som inte valt att vara medlem i FRII och betalat deras avgifter har blivit svartlistade och genom Erik Zachrison ständiga härjningar i media att inte skänka pengar till dessa organisationer – utpressning? Finns det någon hållbarhet i deras egna stadgar och hur fårhåller de sig till dessa? Blir inte förvånad om olja gjuts över vågorna i egenintresse. 


No comments:

Post a Comment